Dozen

Welkom op dit, opnieuw opgestarte, blog. In 2012 deelden we hier onze ervaringen in Hongkong, toen ik de marathon aldaar liep. Van het een komt het ander en nu verhuizen we per augustus naar die stad. Vandaag en gisteren kwamen de verhuizers alvast de spullen inpakken. Nu staat alles in dozen, morgen komt de container.

DSC_0009 DSC_0008 DSC_0007

Over circa 6 weken komt de boedel aan in Hongkong. We hopen dat er daar iemand zit te wachten op enkele kubieke meters karton en plastic, die we over gaan hebben.

Terug

Inmiddels weer in het koude Nederland. De organisatie heeft de officiële tijd gepubliceerd,  die exact dezelfde is als de handgeklokte:

Het turning point lag volgens mij iets voor de halve marathon. Er zijn ook meer foto’s binnen inmiddels; deze is door medewerkers van APG-HK langs de route gemaakt.

Naar verwachting komen er nog wel meer; bovendien zijn de foto’s van de organisatie nog niet gepubliceerd.

Kaartje

 

Het horloge is uitgelezen en dit is het kaartje van de marathon dat onderweg geregistreerd is. De GPS kan duidelijk slecht overweg met de lange tunnels en de gegevens over het tempo zijn een behoorlijke soep geworden. Ook was de marathon uiteraard geen 39 kilometer. Dat gaan we later nog fixen.

Iets meer info

Hallo vanaf Hong Kong Airport. Er hangt gratis wifi in de lucht dus hier zijn de eerste foto’s van de race. Marianne heeft langs de kant gestaan maar werd regelmatig overmand door emotie, waardoor de foto’s soms wat onscherp uitvallen. Niet erg want Thijs liep een scherpe tijd, 3:38:15 handgeklokt. Dit is vlak na de start:

Dit is een boerenglimlach met kiespijn, want de achillespees laat nog wel van zich horen. Gelukkig nooit zo erg dat rennen niet mogelijk is, maar fijn is anders.

Marianne neemt intussen de taxi naar een punt ergens op het parcours. Dat is helemaal niet makkelijk want de marathon loopt voor 35 kilometer over snelwegen ver boven de grond. De taxi brengt Marianne naar een uitzichtpunt waar ze (met een verrekijker) zicht heeft op twee bruggen die in het parcours liggen.

Nogmaals, het is geen makkelijke marathon. Meest vervelend is dat het hoogtekaartje in het programmaboekje enkele gemene heuvels overslaat, wat op pijnlijke wijze duidelijk wordt tijdens de race. Het is bovendien erg warm. Gelukkig rukken de Chinezen massaal uit met extra waterposten en liggen er elke kilometer sponzen. Uiteindelijk komt, zoals altijd, de finish toch in zicht.

Daar wacht de loeizware medaille en een moeizame tocht naar de supporters.

(meer later)

Rust

Een kort bericht van deze zaterdag. We doen het rustig aan en slaan de excursie over. De metro naar Hong Kong island en even snel de stad in.

We laten een Chinese expert de enkels van Thijs kneden in de hoop dat de blessure wat afneemt en gaan daarna aan de uitgebreide lunch (in verband met de koolhydraten, uiteraard). De rest van de middag rust.

(de wereldberoemde gebraden gans)

Door de stad

Galerij

Deze galerij bevat 9 foto's.

Goedemorgen mensen, Het schijnt in Nederland nogal koud te zijn; hier is het een prettige 20 graden bij licht bewolkt weer. Een mooie dag voor een kort trainingsloopje, maar dat valt tegen. Het park ligt vol met trappetjes en om … Lees verder