Iets meer info

Hallo vanaf Hong Kong Airport. Er hangt gratis wifi in de lucht dus hier zijn de eerste foto’s van de race. Marianne heeft langs de kant gestaan maar werd regelmatig overmand door emotie, waardoor de foto’s soms wat onscherp uitvallen. Niet erg want Thijs liep een scherpe tijd, 3:38:15 handgeklokt. Dit is vlak na de start:

Dit is een boerenglimlach met kiespijn, want de achillespees laat nog wel van zich horen. Gelukkig nooit zo erg dat rennen niet mogelijk is, maar fijn is anders.

Marianne neemt intussen de taxi naar een punt ergens op het parcours. Dat is helemaal niet makkelijk want de marathon loopt voor 35 kilometer over snelwegen ver boven de grond. De taxi brengt Marianne naar een uitzichtpunt waar ze (met een verrekijker) zicht heeft op twee bruggen die in het parcours liggen.

Nogmaals, het is geen makkelijke marathon. Meest vervelend is dat het hoogtekaartje in het programmaboekje enkele gemene heuvels overslaat, wat op pijnlijke wijze duidelijk wordt tijdens de race. Het is bovendien erg warm. Gelukkig rukken de Chinezen massaal uit met extra waterposten en liggen er elke kilometer sponzen. Uiteindelijk komt, zoals altijd, de finish toch in zicht.

Daar wacht de loeizware medaille en een moeizame tocht naar de supporters.

(meer later)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *