Dag 1, ongeveer

Hallo vanuit de hotelkamer in Hong Kong. Het is hier nogal laat in de avond maar het gevoel voor tijd is even helemaal weg. In Nederland is het zes uur ’s avonds, in ieder geval. Het voelt nog als de eerste dag, ondanks dat we eerder in de avond een paar uur geslapen hebben.

Alles goed hier. De reis ging fantastisch, ondanks een kleine vertraging. We vlogen over een wolkenloos Noord-Nederland, want naar China ga je over Hamburg en Moskou, ruwweg via de A7. Tot ons plezier kwam zelfs de stad Groningen nog voorbij.

Onderweg is het comfortabel, het eten is goed en de films zijn leuk. Na een kort slaapje zijn we al in Hong Kong.

De lokale organisatie is prima. De eigen bussen en bagagevervoerder staan al te wachten.

Op weg naar het hotel leggen we alvast een stukje marathonparcours af. Dat ziet er best wel serieus uit, de bruggen gaan steil omhoog en net zo hard weer naar beneden. Aangekomen gaat een groep deelnemers meteen aan de training, wij houden ons nog even in en lopen wat door de stad.

Leuk is wel dat de marathon duidelijk leeft. Overal staat het evenement aangekondigd,

er rijden speciale bussen en trams,

en leveranciers adverteren ermee.

We slapen op een goede plek, midden in Kowloon en op loopafstand van de zee. Daar zie je de stad pas echt goed liggen. Hong Kong island:

waar we met de Star Ferry (sinds 1888) naartoe reizen (kost letterlijk een kwartje).

Even een foto maken van de andere kant,

en dan de tram in. We komen uit bij het park waar op zondag de finish zal zijn. Men is nog bezig met het schilderen van de lijn. Het zijn mooie, ruime, parken die hier tussen de wolkenkrabbers liggen.

In de avond slapen we nog wat; het ging best prima maar inmiddels eist het tijdverschil zijn  tol. En dan om 11 uur nog even eten op de markt die een paar straten verder ligt.

Eerste indrukken: leuk, anders, niet duur. Het enige dat prijzig is, is het internet in het hotel. We zullen dus niet heel frequent wat op deze site zetten.

4 reacties op “Dag 1, ongeveer

  1. Super leuk om je eerste indrukken te lezen. Ik was al benieuwd hoe het jullie verging. Veel succes met de marathon. En geniet van het weer, er is hier zojuist 5cm sneeuw gevallen en zoals verwacht liggen de treinen eruit.

  2. Eten in HongKong lijkt me het einde. Alleen die stokjes, toch nog even oefenen als we een keer naar China willen. Veel plezier en loop ze zondag.
    Opa en Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *