Door de stad

Goedemorgen mensen,

Het schijnt in Nederland nogal koud te zijn; hier is het een prettige 20 graden bij licht bewolkt weer. Een mooie dag voor een kort trainingsloopje, maar dat valt tegen. Het park ligt vol met trappetjes en om elke hoek staat een groep Chinezen met zwaarden (!) hun ochtendgymnastiek af te werken. Nog minder goed is ook dat Thijs zijn achillespees het helemaal niet goed doet. Er zijn meer mensen die er last van hebben: tijdens de vlucht hebben knieën, pezen en spieren veel te lijden. De beste remedie is een paar dagen niet lopen. Dat wordt lastig.

Eerst maar even doen of er niets aan de hand is en het startnummer ophalen. De dames achter de balie doen spontaan een klompendans als ze horen waar we vandaan komen.

Tijd voor een teamfoto, ook leuk voor de collega’s in Amsterdam.

Daarna gaan we met de bus een hotseknots weggetje op naar de top van Hong Kong island, the Peak. Mooi uitzicht.

Daarna naar de markt aan de zuidkust en dan naar het APG-kantoor in de stad. Leuk om dat ook eens te zien, hoewel ik qua werkplek in Amsterdam een stuk ruimer uitgerust ben. Er is pasta maar er zijn ook 50 Limburgers, en de laatste winnen het van het eerste. Dan met de boot terug naar het vasteland, zodat we de lichtshow om 8 uur nog mee kunnen pakken. Het uitzicht vanuit de boot is al erg mooi.

Maar de andere kant op is helemaal fantastisch. Veel gebouwen hebben de lampjes nog aan vanwege het Chinese nieuwjaar.

Met al die verlichting valt de lichtshow zelf een beetje tegen. Desondanks erg leuk. Thijs gaat nog even de stad in met een studiegenoot, die ook in HK blijkt te overnachten, en daarna snel naar bed voor de nodige rust aan de enkel.

2 reacties op “Door de stad

  1. Hadie Thijs, Ziet er mooi uit allemaal. Moet zo nog lezen over je marathon. Zit zelf aan de ontbijttafel te speuren waar ik kan schaatsen. Gisteren heerlijk 2u geschaatst bij min8 en zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *