Knaap.com recent additions

Sun, 12 Jan 2020

Egmond halve

nummerEen zware wedstrijd, vond men, en de wind was inderdaad hard en stijf tegen op het strand. Maar ook: korte broek en droog. Verstandig in groepjes het strand af, in de duinen nog geruime tijd met de rem erop. En dus lekker hard over de finish. Sneller dan vorig jaar!

21.1 km - 1:40:30

posted at: 13:08 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Sun, 28 Oct 2018

Wolfskamerloop

nummerTerug uit den vreemde, blijkt dat de tijden in Nederland een stuk sneller zijn dan in de tropen. Deze 10 kilometer is geen uitzondering; het tempo is gelijkmatig en goed, de eindtijd respectabel. 9e in de leeftijdsklasse. En de trend van verval gebroken:

tijden over de jaren heen
(Tijden op de Wolfskamerloop)

10 km - 41:29

posted at: 00:00 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Sat, 11 Feb 2017

Standard Chartered half marathon HK

nummerDe halve marathon van Hong Kong start om 5:45 - kwart voor zes in de morgen. Om vier uur opstaan en naar Kowloon, wat ondanks het ontijdige uur weer heel efficiënt gaat. Een uurtje wachten rond het startvak dan maar.

De race is nog net zoals vijf jaar geleden: snelwegen met hellingen die met de auto rustig te doen zijn, maar al lopend best pittig zijn. Ga yau, roepen de mensen bij de waterpunten. Maar harder wil ik juist niet, bij mijn vorige wedstijd in HK overschatte ik welk tempo ik vol kon houden (en bij de marathon vijf jaar geleden eigenlijk ook). Tot aan de tunnel loop ik op hartslag, onder de 160. De klim de tunnel uit is niet makkelijk en wordt gevolgd door nog twee, drie, gemene viaducten. Dat wist ik nog wel. Gelukkig zit er voldoende in de tank; met gemak haal ik het park. Ik vermoed een negative split, maar de GPS moet nog wat opgeschoond.

21.1 km - 1:41:20

posted at: 21:37 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Mon, 13 Jun 2016

Zuidas run

nummerDe vrijdag vóór deze loop op de racefiets naar het werk geweest. Dat was achteraf niet handig. Op zondagochtend bij het ontwaken zijn de benen nog loom; feitelijk begin ik deze race met een halve tank. Toch snel gestart, dat kan altijd wel, maar al bij 4 kilometer is duidelijk dat het vandaag niet in "4:23 per km of zo" gaat gebeuren. Het is warm, dat ook nog, en langzaam gaat de kaars uit. Bij 8 kilometer is zelf het hardlopen niet meer vol te houden. Bah. Gevolg: meer dan 10 minuten langzamer dan vorig jaar. Snel vergeten.

16.1 km - 1:18:59

posted at: 12:57 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Sun, 21 Jun 2015

Zuidas run

nummerNiet te koud en een beetje vochtig, helemaal geen slecht loopweer. De starter heeft geen pistool, het parcours is wat chaotisch maar na de brug over de Amstel komt er lijn in. Ik ga 2 seconden sneller dan het geplande tempo van 4:23, maar het groepje waar ik me in bevind loopt prachtig constant. Zelfs als ze de brug weer opgaan - daar laat ik ze wat lopen, maar uit zicht raken ze nooit. Mooie, evenwichte loop met een fraaie einddtijd. Jammer dat de afstand gekort was en het vergelijken met eerdere afleveringen moeilijk is.

15.9 km - 1:08:04

posted at: 08:41 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Sun, 02 Jun 2013

Zuidas run

nummerHet weer is schitterend, daar ligt het niet aan. De knieblessure die tijdens het warmlopen nog van zich laat horen houdt zich ook koest. Nee, het is mijn rechterkuit die er na 13 kilometer, bij het bestijgen van het viaduct over de Amstel, mee ophoudt. Dat is jammer. Ik sta eerst stil en strompel/loop dan naar de finish voor zover het gaat. En dat net in een aflevering waarin ik op het eind nog best wat sneller had gekund.

Enfin, dat zullen ze allemaal wel zeggen. Hopen dat het snel overgaat.

16.1 km - 1:12:13

posted at: 09:42 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Mon, 07 Jan 2013

Westrandwegloop

nummerDe westrandwegrun is eenmalig, over een stuk van de nieuwe A5, en begint voor de deur van ons bedrijfspand in West, net na het sinterklaasfeest. Lopen dus, 21.1 kilometer met Mark, die ook in Hong Kong zo goed meeliep. Het is donker en het regent, steeds harder, tijdens de wedstrijd. Het tempo is opmerkelijk constant en de weg opmerkelijk recht. Wel steeds iets stijgend of dalend. Bij het keerpunt op 13.5 km wordt het lastiger en in kilometer 18 is het redelijk gebeurd. Net 3000 meter te vroeg, helaas. Ik haal de finish, daar is vrijwel alles mee gezegd. Nou ja, zoals Murakami het zei: "at least he never walked".

21.1 km - 1:38:24

posted at: 13:29 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Wed, 11 Jan 2012

Egmond 2012

nummer

Oh oh, mag dit wel Egmond heten? Eerst in de verwarmde businessloop-tent, dan aantreden in *korte* broek om in een *zonnetje* met *meewind* het strand af te leggen. Daarna wordt het gelukkig minder makkelijk, de paadjes door de duinen zijn mul en bochtig en het blijft toch 21 kilometer. Gemikt op een negative split dus rustig over het strand gegaan, zeer comfortabel. Daarna (een beetje) harder en (i.t.t. vorig jaar) goed naar het eind, inclusief het stukje bergop. Mooie race. Geen PR (want hier) maar geen slechte tijd.

21.1 km - 1:31:43

posted at: 00:00 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Thu, 23 Sep 2010

10 km

De Tempo run in Bussum, maar weer eens. Door de goede ervaring van 2 jaar geleden hard weggelopen en warempel een kilometertje kopgroep gedaan. Erg moordend was het daar ook niet. Daarna rustig uitlopen en gezond naar huis. (Startnummer met hartje van Jasmijn.)

Uitslag, analyse - 10km, 40:25.

posted at: 14:07 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


Sun, 07 Mar 2010

10,2 km

Trappenbergloop in Huizen. Vijf rondjes op en neer over een bospad met alle afstanden tegelijk; inhalen dus. Schitterende dag en het gezin juichend langs de kant. Terecht natuurlijk, want papa loopt goed. Verrassende prestatie: een heuse kick in de felle strijd om de 5e plaats.

Uitslag, uitslag in detail, analyse. 10.2 km - 41:50.

posted at: 07:05 | path: /nl/lopen/wedstrijden | permanent link


knaap.com

English
Language switch

Taalwissel
Nederlands


blosxom!
RSS

Valid HTML 4.0!